Verification: 57f608bc27c3fbc6

BİZLER CUMHURİYET DELİSİYİZ!!! BİZE HERGÜN BAYRAM.....

Zanox satış ortaklığı HTML kodunun [LE269] BAŞLANGICI [LB269]

 


Günün Fırsatı

GİYCEM
Zanox satış ortaklığı HTML kodunun [LE269] BAŞLANGICI [LB269]

REHA YURDAKUL

 

 

 

Biyografi

1926 yılında Balıkesi/Burhaniye'de doğdu.İstanbul Pertevniyal

Lisesi´nden mezun oldu. Sinemaya 1949´da  "KANATLARDAN TÜRBE"

filminde rol alarak girdi. Bir süre baş rolde oynadı.

Daha sonra karakter rolleri oyunculuğuna geçerek, çok sayıda filmde rol aldı.

Türk sinemasında aranılan karakter oyuncularından olan Yurdakul, Karanfilli Naciye

filminde yönetmenlik, Ana Hasreti, Kanlı Sevda, Kısmetin En Güzeli,

Murada Ereceğiz, Ölüm Peşimizde, Yetim Ömer, Yetim Yavrular filmlerinde yapımcılık,

Doktor Civanım filminde yapım sorumluluğu, Umudumuz Şaban filminde de senaristlik

görevlerini üstlendi. 

Oyunculuğunun yanı sıra yapımcılık, senaryo yazarlığı, prodüksiyon amirliği yaptı.

Bolu´da film çekiminde fenalaşarak 1989´da hayatını kaybetti. 

Filmografi 

  • Şöhret Tutkusu 1989 - Oyuncu
  • Talih Kuşu - 1989 - Oyuncu
  • Bu Devrin Kadını 1988 - Oyuncu
  • Küçüksün Yavrum 1988 - Oyuncu
  • Öğretmen 1988 - Oyuncu
  • Sevimli Hırsız 1988 - Oyuncu
  • Uyanık Gazeteci 1988 - Oyuncu
  • Biri Ve Diğerleri 1987 - Oyuncu
  • Güneşten De Sıcak 1987 - Oyuncu
  • Güneşten De Sıcak / Sarı Güneş 1987 - Oyuncu
  • Deli Deli Küpeli 1986 - Oyuncu
  • Garip 1986 - Oyuncu
  • Namus Düşmanı 1986 - Oyuncu
  • Öksüzler 1986 - Oyuncu
  • Ateş Dağlı 1985 - Oyuncu
  • Katma Değer Şaban 1985 - Oyuncu
  • Sarı Bela 1985 - Oyuncu
  • Şaban Pabucu Yarım (film) 1985 - Oyuncu
  • Şabaniye (film) 1984 - Oyuncu
  • Atla Gel Şaban (film) 1984 - Oyuncu
  • Karanfilli Naciye 1984 - Yönetmen
  • Nefret 1984 - Oyuncu
  • Ortadirek Şaban (film) 1984 - Oyuncu
  • Sokaktan Gelen Kadın 1984 - Oyuncu
  • Yaşadıkça 1984 - Oyuncu
  • Çarıklı Milyoner (film) 1983 - Oyuncu
  • En Büyük Şaban (film) 1983 - Oyuncu
  • Doktor Civanım 1982 - Oyuncu, yapım sorumlusu
  • Ceza 1982 - Oyuncu
  • Nasıl İsyan Etmem 1982 - Oyuncu
  • Nikah Masası 1982 - Oyuncu
  • Yürek Yarası 1982 - Oyuncu
  • Tövbe 1981 - Oyuncu
  • Mutlu Ol Yeter 1981 - Oyuncu
  • Yaşamak Bu Değil 1981 - Oyuncu
  • Gol Kralı (film) 1980 - Oyuncu
  • Devlet Kuşu 1980 - Oyuncu
  • Gerzek Şaban (film) 1980 - Oyuncu
  • Huzurum Kalmadı 1980 - Oyuncu
  • Rahmet Ve Gazap 1980 - Oyuncu
  • Vurun Beni Öldürün 1980 - Oyuncu
  • Dokunmayın Şabanıma (film) 1979 - Oyuncu
  • Bekçiler Kralı (film) 1979 - Oyuncu
  • Süpermen Dönüyor 1979 - Oyuncu
  • Umudumuz Şaban 1979 - Senarist
  • 100 Numaralı Adam 1978 - Oyuncu
  • Çilekeş 1978 - Oyuncu
  • Kara Murat: Devler Savaşıyor 1978 - Oyuncu
  • Töre 1978 - Oyuncu
  • Vahşi Ve Tatlı 1978 - Oyuncu
  • Yaşam Kavgası 1978 - Oyuncu
  • Yüz Numaralı Adam (film) 1978 - Oyuncu
  • Hakanlar Çarpışıyor 1977 - Oyuncu
  • Adalet 1977 - Oyuncu
  • Sokak Kadını 1976 - Oyuncu
  • Babanın Suçu 1976 - Oyuncu
  • Doğru Yoldan Ayrılanlar 1976 - Oyuncu
  • İki Kızgın Adam 1976 - Oyuncu
  • Kadın Hamlet (film) 1976 - Oyuncu
  • Korkusuz Cengaver 1976 - Oyuncu
  • Örgüt 1976 - Oyuncu
  • Ağrı Dağı Efsanesi 1975 - Oyuncu
  • Kara Murat: Kara Şövalye’ye Karşı 1975 - Oyuncu
  • Kılıç Aslan 1975 - Oyuncu
  • Şipşak Basarım 1975 - Oyuncu
  • Boşver Arkadaş 1974 - Oyuncu
  • Belalılar 1974 - Oyuncu
  • Karaların Ali 1974 - Oyuncu
  • Oğul 1974 - Oyuncu
  • Önce Vatan 1974 - Oyuncu
  • Hz. Ömer'in Adaleti 1973 - Oyuncu
  • Ezo Gelin 1973 - Oyuncu
  • Tarkan: Güçlü Kahraman 1973 - Oyuncu
  • Battal Gazi Geliyor 1973 - Oyuncu

          HZ.ÖMERİN ADALETİ

  • Hazreti Ömer'in Adaleti 1973 - Oyuncu
  • Ölüme Koşanlar 1973 - Oyuncu
  • Keloğlan'la Can Kız 1972 - Oyuncu
  • Battal Gazi'nin İntikamı 1972 - Oyuncu
  • Cehenneme Dolmuş Var 1972 - Oyuncu
  • Her Şafakta Ölürüm 1972 - Oyuncu
  • Leyla İle Mecnun (I) 1972 - Oyuncu
  • Murat ile Nazlı 1972 - Oyuncu
  • Hicran 1971 - Oyuncu
  • Battal Gazi Destanı 1971 - Oyuncu
  • Feride 1971 - Oyuncu
  • Haraç 1971 - Oyuncu
  • Kerem ile Aslı 1971 - Oyuncu
  • Makber 1971 - Oyuncu
  • Önce Sev Sonra Vur 1971 - Oyuncu
  • Satın Alınan Koca 1971 - Oyuncu
  • Silah Ve Namus 1971 - Oyuncu
  • Yumruk Yumruğa 1971 - Oyuncu
  • Tarkan: Gümüş Eyer 1970 - Oyuncu
  • Güller Ve Dikenler 1970 - Oyuncu
  • Kara Peçe 1970 - Oyuncu
  • On Kadına Bir Erkek 1970 - Oyuncu
  • Aşk Mabudesi 1969 - Oyuncu
  • Bu Ne Biçim Hayat 1969 - Oyuncu
  • Güney ölüm Saçıyor 1969 - Oyuncu
  • Hazreti Ali 1969 - Oyuncu
  • Kadın Paylaşılmaz 1969 - Oyuncu
  • Kızıl Vazo 1969 - Oyuncu
  • Ölüme Giden Yol 1969 - Oyuncu
  • Ringo Vadiler Kaplanı 1969 - Oyuncu
  • Seninle Düştüm Dile 1969 - Oyuncu
  • Tel Örgü 1969 - Oyuncu
  • Turist Ömer Arabistan'da 1969 - Oyuncu
  • Yaşamak Ne Güzel şey 1969 - Oyuncu
  • Zorro Dişi Fantomaya Karşı 1969 - Oyuncu
  • Zorro Kamçılı Süvari 1969 - Oyuncu
  • Zorro'nun İntikamı 1969 - Oyuncu
  • Bir Mahkum Kaçtı 1968 - Oyuncu
  • Casus Kıran 1968 - Oyuncu
  • Cemile 1968 - Oyuncu
  • Köroğlu 1968 - Oyuncu
  • Menderes Köprüsü 1968 - Oyuncu
  • Yalan Yıllar 1968 - Oyuncu
  • Yedi Adım Sonra 1968 - Oyuncu
  • Alpaslanın Fedaisi Alpago 1967 - Oyuncu
  • Altın çocuk Beyrutta 1967 - Oyuncu
  • Büyük Kin 1967 - Oyuncu
  • Galatalı Mustafa 1967 - Oyuncu
  • Hırçın Kadın 1967 - Oyuncu
  • Kadın Düşmanı 1967 - Oyuncu
  • Kara Duvaklı Gelin 1967 - Oyuncu
  • Kilink Canilere Karşı 1967 - Oyuncu
  • Kilink Soy Ve öldür 1967 - Oyuncu
  • Sözde Kızlar 1967 - Oyuncu
  • İnsan Bir Kere Ölür 1966 - Oyuncu
  • Avare Kız 1966 - Oyuncu
  • Çirkin Kral (film) 1966 - Oyuncu
  • Eli Maşalı 1966 - Oyuncu
  • Erkek Severse 1966 - Oyuncu
  • Erkek Ve Dişi 1966 - Oyuncu
  • İstanbul Dehşet içinde 1966 - Oyuncu
  • Sayılı Dakikalar 1965 - Oyuncu
  • Akrep Kuyruğu 1965 - Oyuncu
  • Altay'dan Gelen Yiğit 1965 - Oyuncu
  • Aşkım Silahımdır 1965 - Oyuncu
  • Çiçekçi Kız 1965 - Oyuncu
  • Dağların Oğlu 1965 - Oyuncu
  • Hep O Şarkı 1965 - Oyuncu
  • Yaralı Kartal 1965 - Oyuncu
  • Vurun Kahpeye 1964 - Oyuncu
  • Cımbız Ali 1964 - Oyuncu
  • Dağ Başını Duman Almış 1964 - Oyuncu
  • Dağlar Bizimdir 1964 - Oyuncu
  • Gençlik Rüzgarı 1964 - Oyuncu
  • Öksüz Kız 1964 - Oyuncu
  • Var Mı Bana Yan Bakan 1964 - Oyuncu
  • Azrailin Habercisi 1963 - Oyuncu
  • Beyaz Güvercin 1963 - Oyuncu
  • Bire On Vardı 1963 - Oyuncu
  • Hancının Kızı 1963 - Oyuncu
  • Kendini Arayan Adam 1963 - Oyuncu
  • Korkusuz Kabadayı 1963 - Oyuncu
  • Ateşli Kan 1962 - Oyuncu
  • Barbut Süleyman 1962 - Oyuncu
  • Beş Kardeştiler 1962 - Oyuncu
  • Daima Kalbimdesin 1962 - Oyuncu
  • Gençlik Hülyaları 1962 - Oyuncu
  • Kanun Der Ki 1962 - Oyuncu
  • Kısmetin En Güzeli 1962 - Yapımcı
  • Şehirdeki Yabancı 1962 - Oyuncu
  • Üç Tekerlekli Bisiklet 1962 - Oyuncu
  • Boş Yuva 1961 - Oyuncu
  • Güneş Doğmasın 1961 - Oyuncu
  • Hazreti Ömer'ın Adaleti (1961) 1961 - Oyuncu
  • Kanlı Sevda 1960 - Yapımcı
  • Kırık Çanaklar 1960 - Oyuncu
  • Yak Bir Sigara 1960 - Oyuncu
  • Kanlı Değirmen 1959 - Oyuncu
  • Çoban Kızı 1958 - Oyuncu
  • Murada Ereceğiz 1958 - Yapımcı
  • Son Saadet 1958 - Oyuncu
  • Yetim Ömer 1957 - Oyuncu, Yapımcı
  • Ana Hasreti 1956 - Yapımcı
  • Yetim Yavrular 1955 - Oyuncu, Yapımcı
  • Bozkurt Obası 1954 - Oyuncu
  • İhtiras Kurbanları 1953 - Oyuncu
  • Şafak Sökecek 1951 - Oyuncu
  • Kanatlardan Türbe 1949 - Oyuncu
  • ALTAYDAN GELEN YİĞİT

 

 

Google

Yorumlar - Yorum Yaz


 

GİYCEM
 

 

 

160 x 600 Low Cost Flight

 

 

 

haberler haberler

 


Günün Fırsatı

Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam48
Toplam Ziyaret638349
Anlık
Yarın
10° 13° 9°
AlışSatış
Dolar2.20122.21
Euro2.76432.7754